naša
KARTA PIĆATopli napici
Domaća kafa
din100Espreso (sa mlekom)
din140Nes kafa
din200Kapućino
din160Topla čokolada (sa šlagom) (0.2)
din220Kuvano vino (0.2)
din200Espreso
din130Espreso (sa šlagom)
din150Nes kafa sa šlagom
din220Topla čokolada (0.2)
din200Čaj (0.2)
din200Kuvana rakija (0.2)
din200domaći
SOKOVIRibizla (0.2)
din260Kupina (0.2)
din260Malina (0.2)
din260Šargarepa (0.2)
din260Cvekla(0.2)
din260Jabuka (0.2)
din260naši
ČAJEVIBrusnica
din200Borovnica
din200Šipak
din200Jabuka-cimet
din200Crni
din200Zeleni
din200Kamilica
din200Nana
din200naša
VODAVrnjci (0.25)
din120Vrnjci (1l)
din300Rosa (0.33)
din120Rosa (0.75)
din300Knjaz Miloš (0.25)
din120Knjaz Miloš (1l)
din300naš
NATURALNatural
???Zdravlje u formi voća i povrća! 100% ceđeno! Ceđeni napitak Poljoprivrednog gazdinstva Tošić nastao je od pažljivo biranih plodova jabuke, šargarepe i cvekle. Hladno ceđen i pasterizovan postupkom trenutnog zagrevanja na 80c bez gubitka korisnih sastojaka, koncentrat voća i povrća je bez dodataka vode, šećera i konzervansa.
bezalkoholna
PIĆAGuarana (0.2)
din250Matični sok dunja (0.2)
din260Kašasti sok Nektar višnja (0.2)
din260Kašasti sok Nektar kruška (0.2)
din260Koka Kola (0.25)
din200Fanta (0.25)
din200Biter Lemon (0.25)
din200Kokta (0.25)
din200Đus narandža (0.2)
din200Sok breskva (0.2)
din200Sok ananas (0.2)
din200Ledeni čaj (0.2)
din200Limunada (0.2)
din190Energetski napici (0.25)
din220Voda negazirana (0.75)
din300Koka Kola Zero (0.25)
din200Sprajt (0.25)
din200Tonik (0.25)
din200Sok jabuka (0.2)
din200Sok borovnica (0.2)
din200Sok jagoda (0.2)
din200Sok multivitamin (0.2)
din200alkoholna
PIĆAKlekovača „BB“ (0.03)
din100Pelinkovac (0.03)
din100monogram
RAKIJEArhiv šljiva (0.03)
din390Arhiv dunja (0.03)
din460Biter 54 (0.03)
din180Kantarion šljivovica (0.03l)
din180Kajsija (0.03)
din160Malina (0.03)
din180Šljiva (0.03)
din100Dunja (0.03)
din160Viljamovka (0.03)
din180Medovača (0.03)
din120zlatna
RAKIJAZlatni pelin (0.03)
din120Zlatna viljamovka (0.03)
din150Zlatna kajsija (0.03)
din170Zlatna dunja (0.03)
din170Zlatna šljiva (0.03)
din120sokolova
RAKIJASokolova 10 godina (0.03)
din440Sokolova 5 godina (0.03)
din230naša
PIVATočeno pivo Lav (0.33)
din160Točeno pivo Lav (0.5)
din250Lav (0.33)
din245Točeno pivo Jelen (0.5)
din250Jelen (0.33)
din245Zaječarsko (0.33)
din245Točeno pivo Jelen (0.33)
din160naša
VINAVina Kovačević
Aurelius S (0.75)
din3500Duboko obojeno vino, rubin-crvene boje. Višeslojnog, mesatog mirisa sa snažnim voćnim i začinskim karakterom: višnje u čokoladi, borovnice, džema od kupina i pečene kafe. Na jeziku sočno, puno, snažnih tanina i čvrste strukture. Tu je i fina voćna svežina, koja nosi moćnu završnicu u kojoj dominiraju arome zrelih trešanja i džema od crnog voća, uz začinske note kakaoa i karanfilića. Vrhunski kvalitet vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira na temperaturi oko 17°C. Najbolje je servirati ga uz raskošna crvena mesa, plemenite odreske, stare, odležale sireve...
Fresco Bianco (0.75)
din1650Lagano osvežavajuće penušavo vino napravljeno Charmat metodom po ugledu na inalijanski Pro- secco. Mešajući tri sorte grožđa: italijanski rizling, župljanku i neoplantu dobili smo osvežavajuće vino čiji stil karakterišu sitne, ujednačene i dugotrajne perle. Vino karakteriše izuzetna aromatičnost. Na jeziku kompleksno, umerene punoće, sa dugom završnicom u kojoj se preprliću arome tropskog i stonog voća. Ovo vino smo namenili ljubiteljima istančanog i elegantnog ukusa. Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 8 do 10°C. Ovo vino se služi kao piće dobrodošlice ili aperitiv.
Orange Chardonnay – Edition R (0.75)
din6500Vino boje ćilibara proizvedeno tradicionalnom oranž metodom. Karakteriše ga duga maceracija, fermentacija sa autohtonim kvascimau hrastovim bačvama, nakon čega se proces odležavanja od minimum 2?????? meseci odvija u barik bačvama. Vino u kom dominiraju note kandiranog voća, začina i meda, robusnog, kompleksnog ukusa. Nappravljeno tako da zadovoljava ukus istinskih hedonista. Vrhunski kvalitet vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira na sobnoj temperaturi.
Aurelius (0.75)
din2900Aurelius barrique se odbija odležavanjem vina u hrastovim buradima zaoremine 225 litara, nagorelih duga unutar bureta. Vino je tamnocrvene boje guste teksture. Bogatstvo, sklad mirisa i ukusa i voćni karakter postignuti su mešanjem dve vrhunske sorte grožđa, Cabernet Souvignon i merlot. Lepotu bukea i arome ovog vina osetićete ako ga budete poslužili na sobnoj temperaturi 18–20°C. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz tamna mesa, junetinu, govedinu, ovčetinu, raznu divljač – jelena, srnu, divlju svinju, zeca, patku itd. Posebno dobro se slaže uz kratko pečen bigtek i zrele plave sireve.
Chardonnay (0.75)
din2900Suvo belo vino, slamnastožute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Izrazita aromatičnost mirisa i kompleksna punoća ukusa sa blagim tonom gorčine u pozadini podseća na ukus suve smokve i badema. Vrhunski kvalitet i specifičnost ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashlađeno na temperaturi od 10 do 12°C. Pravi gatronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz morsku i rečnu plemenitu ribu sa prelivima, smuđ orli, pijani šaran, losos na žaru i dagnje, razna svetla mesa, ćuretinu, piletinu, teletinu, specijalitete od svinjskog mesa sa raznim prelivima. Od sireva, tvrdi i polutvrdi kačkavalj, koziji.
Vina Aleksandrović
Regent (0.75)
din3400tamnocrvena boja sa purpurnim odsjajem. Izražajne arome kupina i borovnica, sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Prednjonepčani ukus je izrazito voćni, osvežavajući. Tanini su glatki, a završnica ukusa je veoma energična i podseća na zrele višnje. Vino koje održava apetit i daje energiju u kombinaciji sa hranom. Odlično je uz sve vrste mesa, a naročito roštilj i pečenje. Idealno uz: pršutu, jake paste i pite s mesom, rižoto s parmezanom, hladnu prasetinu, jagnjetinu, gulaš od divljači, ljute kobasice, srednjepečene bifteke i zrele snažne sireve. Servira se na temperaturi od 16 do 18°C. Alkohol 12,5%
Harizma (0.75)
din2700kristalno čista zlatnožuta boja. Prefinjeni aromatski kompleks sačinjen od osvežavajućih tonova ananasa, manga, limete i svežeg začinskog bilja, sa diskretnom notom marcipana. Na nepcima je vino puno, izuzetno meko, sa bogatim citrusnim tonovima i raskošnom voćnom završnicom. Slaže se uz sve vrste rečne i morske ribe, belo meso i beli prelivi. Idealno: cezar salata, piletina i teletina sa limunom, smuđ u badem sosu, pijani šaran i som, kečiga na žaru, dimljeni losos, teletina u sosu tune, paste sa školjkama i rakovima, gambori na žaru, hladna prasetina, svinjski file, tropska voćna salata, sirevi: bri, kamamber, gauda, ementaler. Alkohol 12,0% Servira se na temperaturi od: 16 do 18°C
Varijanta (0.75)
din2100Kristalno svetla boja rubina. Upečatljiv miris šumskih jagoda, sa tonovima divlje ruže, ratluka i slatkih začina. Osvežavajuće, voćno, veoma pitko vino sa dugom aromatičnom završnicom. Po strukturi i snazi vino je na samom prelazu između ružičastog i crvenog vina. Izvrsno se slaže uz srpska predjela (pršuta, sirevi), roštilj, kao i uz voćne dezerte. Idealno uz: suvo meso, kobasice i krmenadle, praseće pečenje, voćne salate. Servira se na temperaturi od 10 do 12°C. Alkohol: 12,8
Vina Radovanović
Chardonnay (0.75)
din2900Fermentisalo je, a zatim i odležavalo u hrastovim buradima 12 meseci, što je rezultiralo velikom kompleksnošću. Zlatnožute boje sa zelenkastim odsjajem. U intenzivnom i kompleksnom mirsu prepoznaje se širok kspektar aroma: poljskog cveća, kamilice, pokošene trave, bosiljka, lešnika, biskvita, pečenog hleba, zrele žute jabuke i manga, zaokruženih notom hrastovine. Na ukusu se lepo prožimaju note citrusa i zrele kajsije, sa vanilskim tonom hrastovine i mineralnošću. Puno, puterasto, odlično izbalansirano, vrlo postojano i kompleksno vino, umirenih i prijatnih kiselina. U završnici se izražavaju elegancija i harmoničnost. Alkohol 13,0% Serviranje: od 10 do 12 °C
Cabernet Sauvignon (0.75)
din2900Jasne i intentzibne rubin-crvene boje. U čistom mirisu izražene su prepoznatljive sortne karakteristike sa dominantnim notala zrele višnje, trešnje i kupine, a iza kojih se nazire diskretan herbalni karakter i nota bibera. Aromatski profil nastavlja se i na ukusu, gde ovo vino iskazuje zaokruženost i jasno definisan karakter. Srednjeg tela, veoma pitko i dobro izbalansirano vino, živih kiselina i mekanih, zrelih tanina. Vrlo pitno u završnici, koja je voćno-začinskog karaktera. Alkohol 13,2%. Serviranje: 17-18°C
Vina Podrum Aleksić
Žuti cvet (0.75)
din2200Boja je svetložuta sa kristalnom bistrinom. Na mirisu dominiraju cvetne i herbalne arome, sa mineralima u pozadini. Ukus blag, skladan, sa vibratnim kiselinama, laganiji sa sočnom završnicom.
Kardaš (0.75)
din2100Vino je izrazite rubin-crvene boje. Na mirisu mešavina tamnog, svežeg, bobičastog voća i suvih šljiva sa diskretnim nagoveštajem zemljanih aroma. Srednjepunog tela sa još mladim, ali somotskim taninima. Ukus karakteriše zrela višnja i skladne kiseline. Potrebno servirati u veću čašu kaberne tipa, kako bi vino bilo spremno za uživanje.
Barbara (0.75)
din1860Vino je izražene, vrlo dopadljive losos-roze boje. Na mirisu sočno i cvetno, sa nagoveštajem mirisa buketa svežih ruža. Na ukusu glatko, puno i sočno. Odličnog balansa kiselina i slasti. Srednjepunog tela i slasne cvetnne završnice. Kao aperitivno vino uz razne vrste blago ljutih mućkalica, azijske kuhinje, roštilj, dezerte na bazi jagoda, višanja i drugog crvenog voća.
Vina Tonković
Kadarka fantazija (0.75)
din2400Vino boje crvenog maka. Na mirisu bezobrazno, prodorno, rezultat savršene ravnoteže između njegove moćne voćnosti i note ebanovine. Na ukusu zavodljivo, veoma prijatno i uglačano, poseduje dug i trajan buke na moku i toffee.
Vina Rubin
Vranac (0.75)
din1600Crveno suvo vino proizvedeno po tradicionalnom postupku od grožđa, sorte vranac. Tamnocrvene boje, izraženog sortnog mirisa, punog, harmoničnog i lagano taninskog ukusa. Preporučuje se uz masne sireve, začinjena jela, crvena mesa i divljač. Servira se na temperaturi od 14 do 16 stepeni.
Roze (0.75)
din1600Roze polusuvo vino proizvedeno od samotoka crvenih sorti grožđa po jedinstvenom postupku proizvodnje vina ovog tipa u podrumima Rubina. Prozračne crvene boje, svežeg nežnog mirisa i pitkog, laganog ukusa sa kiselinama koje ga čine svežm i lepršavim. Idelno vino za dugotrajno uživanje uz lagana predjela, mlada mesa i voćne dezerte. Lepota ovog vina dolazi do izražaja konzumiranjem na...
Terra Lazarica (0.187)
din320Chardonnay
Terra Lazarica (0.187)
din320Cabernet Sauvignon
Vinarija Oplenac
Monarh Cabernet Sauvignon (0.75)
din1800Zatvorene crvene boje, mirisa čistog, srednjeg intenziteta i voćnog karaktera, ukusa punog, naglašene strukture i tipične oporosti, dobre ravnoteže i postojanosti arome. Sadržaj alkohola: 19,5% vol Optimalna temperatura serviranja: 18 °C Servirati uz prasetinu, divljač, pastu sa mesom i paradajzom, pohovanom ćuretinom sa prilogom od pečuraka, polutvrde sireve
Monarh S (0.75)
din4800Kupaža sorti Merlot i Cabernet Sauvignon. Zatvorenije rubin-boje, mirisa voćnog karaktera, srednjeg intenziteta. Ukusa punog sa dobro integrisanom oporošću koja doprinosi čvrstini strukture i karakteru vina. Ravnoteža ukusa i postojanost arome su dobri. Sadržaj alkohola 13% vol Optimalna temperatura serviranja: 18°C. Servirati uz: ćureće meso sa pečenim krompirom, pečenu piletinu, polutvrde sireve, pačetinu, pastu sa mesom, praseće pečenje
Villa Chardonnay (0.187)
din320Monarh Cabernet (0.187)
din320Monarh Merlot Cuvee (0.187)
din320Vina Zvonko Bogdan
Villa Rose (0.75)
din1500Od sorte grožđa Cabernet Sauvignon. Čistog, sortnog mirisa, voćnog karaktera. Punog ukusa, dobre strukture i ravnoteže sa postojanom aromom. Sadržaj alkohola 13% vol Optimalna temperatura serviranja: 12–13 °C. Servirati uz: rižoto sa plodovima mora, pitu s mesom, svetla mesa sa šampinjonima, plavu (morsku) ribu, picu – napolitana, špagete a la bolonjeze.
Villa Traminac (0.75)
din1300Slamasto žute boje. Intenzivnog sortnog mirisa, cvetno – voćnog karaktera sa diminacijom cveta ruže, sa prožetim voćnim tonovima ličija i egzotično voća. Punog i snažnog ukusa sa postojanom aromom. Veoma ekstraktivno, sa prijatnim tonovima, uravnoteženim kiselinama i dugom završnicom ukusa. Sadržaj alkohola 13% vol Optimalna temperatura serviranja: 12–13°C Servirati uz: začinjenu azijatsku kuhinju, salate na bazi belih mesa, koziji sir, guščiju paštetu.
Villa Chardonnay (0.75)
din1800Svetložute, zelenkaste boje, veoma intenzivnog i zavodljivog mirisa, snažnog voćnog karaktera u kome se otkriva banana, egzotično voće, plemenite jabuke, citrusi. Ukus je pun, snažan, topiv, izvanredne strukture i ravnoteže sa veoma dugm trajanjem u naknadnom ukusu. Sadržaj alkohola: 13% vol Optimalna temperatura serviranja: 12-13°C. Servirati uz: rusku salatu, pohovani kačkavalj, dagnje, losos, smuđ i ostala svetla mesa.
Sauvignon Blanc (0.75)
din2900Naš Sauvignon Blanc odlikuje široka paleta raskošnih aroma u kojoj dominiraju note ananasa, grejpgruta i marakuje. Idealan skrad dostiže uz mediteransku kuhinju, piletinu sa šparglama i mlade sireve koji istovremeno naglašavaju doživljaj istančanih voćniih aroma vina. Preporučujemo ga rashlađenog na .........
Život teče (0.75)
din2900Vino Život teče odlikuje intenzivna, rubin-crvena boja i prefinjena struktura sa zaokruženim mekim taninima i prijatnom, aromatičnom završnicom. U čaši se postepeno razvijaju arome zrele kupine i višnje obogaćene nežnim, mineralnim i začinskim tonovima. Preporučujemo ga rashlađenog na temperaturi od 16 stepeni.
Cuvee (0.75)
din2900Ovaj harmoničan Cuvee prestavlja kupažu sorti merlot, Cabernet franc i frankovka. Odlikuju ga snažne arome crne ribizle, jagode i zrele šljive sa diskretnim tonovima vanile i slatkih začina. Kompleksno i uravnoteženo vino propraćeno elegantnom, kremastom strukturom i nezaboravnim punim ukusom. Preporučuje se dekantiranje i služenje na tempratur od 18°C.
Vina „Do kraja sveta“
Domaće „Do kraja sveta“ ROZE 1/1
din1200Domaće „Do kraja sveta“ CRVENO 1/1
din1200Domaće „Do kraja sveta“ BELO 1/1
din1200Šansa (0.75)
din2100Belo vino zlatnožute boje, izuzetne bistrine. Na nosu čisto. Sortni karakter ovog vina dolazi do punog izražaja na ukusu. Osvežavajuće, kremasto, puterasto sa naglašenim notama belog voća. Harmonično, dobro izbalansirano vino. Preporuka za hranu: Ovo vino bi se veoma lepo slagalo sa raznim vrstama ribe (osim plave ribe), kako sa jelima od živinskog mesa, tako i sa specijalitetima od pernate divljači. Služiti ga na temperaturi od 12 do 14°C.
Mlad mesec (0.75)
din2100Čisto, bistro vino, svetložute boje sa zelenkastim prelivima, kristalne refleksije. Na prvi nos izražajno, opojno sa naglašenim sovinjonskim notama. Na ukusu je bujno, kompleksno, vegetalno-voćnog karaktera. Srednjeg tela sa izraženim kiselinama koje su dobro izbalansirane sa ostalim komponenatama. Preporuka za hranu: jela od morskih plodova, piletine, pasta sa belim krem sosevima, vezanim salatama bez paradajza ili limunovog soka. Služiti ga na temperaturi od 12 do 14°C. Mlad mesec je večna asocijacija na pozitivno, otvoreno i životno.